Zgodovina

Družba GPA, d.o.o. je bila ustanovljena 1991.

To je bilo obdobje, ko je bila klasična priprava za tisk z montažo filmov v temnicah s foto postopki še močno prisotna. Računalniška priprava za tisk je pričenjala svojo pot, a je zahtevala veliko novega znanja. To je bilo povsem novo področje, ki je ponujalo mnogo novih priložnosti.

V našem podjetju smo razvili nekaj rešitev in aplikacij za grafične procese, ki so pomembno poenostavile delo in zvišale kvaliteto izdelka.

S podjetjem Reprografix d.o.o. smo izdelali rešitev za digitalno izdelavo klišejev za tisk podnapisov na celuloidni filmski trak.

V letu 1992 pa smo razvili svojo rešitev za izdelavo master filmov za EAN črtne kode za montažo na tiskarski film. Ta produkt je bil pomemben del dejavnosti podjetja skoraj 10 let, posledično pa se še danes ukvarjamo z izdelavo nalepk in deklaracij.

V nadaljnih letih smo našo dejavnost dopolnjevali glede na potrebe naših kupcev. Večinoma smo se ukvarjali s pripravo za tisk in grafičnim oblikovanjem, vendar smo vedno iskali tržne niše, ki so zahtevale napredno znanje in uporabo najnovejših tehnologij. Izogibali smo se delavno intentivnim projektom, ki prinašajo nizke urne postavke.